شاید برای شما هم سوال شده که این ویدئو پروژکتورها چطوری تصویر را روی یک پرده نمایش می‌دهند؟ یا اینکه نحوه عملکرد این دستگاه‌ها به چه صورت است؟ ما هم مثل شما می‌خواهیم جواب این سوالات را بدانیم. پس با ما همراه باشید تا به سوالات و ابهامات پاسخ دهیم.

                  مشاهده محصولات پرشین گلکسی      مشاهده پیج اینستاگرام پرشین گلکسی 

 حتما به سینما رفته‌اید و فیلم‌هایی را که به وسیله ویدئو پروژکتور روی پرده سینما نمایش داده شده‌اند را مشاهده کرده‌اید. همان‌طور که می‌دانید این دستگاه به بهبود تجربه تماشاگر کمک زیادی می‌کنند و استفاده از این ابزار هیچ‌وقت متوقف نمی‌شود. ویدئو پروژکتورها کاربردهای دیگری مانند استفاده در کنفرانس‌ها، کلاس‌های آموزشی و کنسرت‌ها دارند و به طور کل برای بهبود تجربه کلی کاربر مفید هستند. بنابراین این دستگاه همه‌کاره چطور کار می‌کند؟ ویدئو پروژکتور یک پروژکتور تصویری است که یک سیگنال ویدئویی را دریافت می‌کند و با استفاده از لنز، تصویر مربوطه را بر روی پرده به نمایش می‌گذارد.

پروژکتورهای DLP

کلمه DLP مخفف عبارت digital light processing به معنای پردازش نور دیجیتالی است. 

در دهه ۱۹۸۰ دانشمندی به نام دکتر لری پروژکتورهای DLP را جایگزین پروژکتورهای LCD کرد. تکنولوژی DLP مبتنی بر میکروچیپ است که به دستگاه دیجیتالی micromirror یا DMD معروف است. DMD یک تراشه است که نزدیک به دو میلیون ریز آینه در یک شبکه مربعی شکل قرار گرفتند.

 این تراشه‌ها کوچک هستند و قطر آنها یک پنجم موی انسان است. این تراشه روی میکروسکوپی است که وظیفه کج کردن آینه سوار شده را با چند روش مختلف بر عهده دارد. یک مدار الکترونیکی نیز وجود دارد که به تصمیم‌گیری در جهت‌دهی هر آینه کمک می‌کند. 

سپس منبع روشنایی DMD درخشان می‌شود و مدار الکترونیکی هر آینه را به طور جداگانه به عقب و جلو هدایت می‌کند. اگر آینه به سمت لامپ خم شده باشد، نور را به سمت پرده می‌تاباند. در اصل این آینه نماینده یک پیکسل محسوب می‌شود.

 اگر آینه از منبع نور کج شده باشد، نمی‌تواند منبع روشنایی نور را منعکس کند. در نتیجه فضای صفحه به صورت خالی یا تاریک درمی‌آید. هر آینه به صورت جداگانه کار می‌کند و برای ساختن تصویری با وضوح بالا ۲ میلیون آینه با هم این کار را انجام می‌دهند.

حالا شاید از خودتان بپرسید که رنگ‌ها به چه صورت تشکیل می‌شوند؟ برای افزودن رنگ به تصاویر، DLP از فناوری ذره‌ای استفاده می‌کند. این تکنولوژی شامل یک چرخ رنگی است که در مسیر نور قرار گرفته و توسط آینه‌های DMD منعکس می‌شود.

                  مشاهده محصولات پرشین گلکسی     مشاهده پیج اینستاگرام پرشین گلکسی  

 این چرخ رنگی از رنگ‌های سبز، آبی و قرمز تشکیل شده است. ترکیب این رنگ‌ها هنگام پرش بر روی آینه و ادغام آنها با یکدیگر تنوع رنگی بی‌نظیری را در کیفیت‌های عالی ایجاد می‌کند. در آخر یک لنز تمامی رنگ‌ها را جمع کرده تا تصویر نهایی ساخته شود.

پروژکتورهای CRT

اولین ویدئو پروژکتورهای تلویزیونی کمی شبیه به پروژکتورهای CRT بودند. پروژکتورهای اولیه تلویزیونی CRT در دهه ۱۹۵۰ در دسترس بودند ولی به لطف سازندگانی چون بارکو، در دهه ۱۹۸۰ محبوبیت زیادی کسب کردند. 

مشکلی که در این ویدئو پروژکتورها وجود دارد این است که آنها بسیار سنگین هستند و نمی‌توان آنها را به هر جایی حمل کرد. مصرف برق زیادی دارند و لوله CRT بسیسار داغ می‌شوند. آنها را می‌توان در ابتدای کار تنظیم کرد تا در حین کار مشکلی ایجاد نشود.

 چرا که بسیاری از افراد هنوز به این نوع مدل‌ها اعتماد ندارند و تصور می‌کنند که این دستگاه‌ها از رده خارج شده هستند. در صورتی که آنها هنوز هم کیفیت تصاویر عالی را ارائه می‌دهند و با فناوری‌های جدید مانند HDTV و پخش‌کننده‌های Blu-ray سازگار هستند.

پروژکتورهای LCD

اکنون پروژکتورهای LCD کاملا جایگزین پروژکتورهای CRT شده‌اند. به این دلیل که پروژکتورهای LCD کوچکتر، سبک‌تر، ارزان‌تر و قابل اطمینان‌تر هستند و از انرژی کمتری نسبت به CRT استفاده می‌کنند.

 در پروژکتور LCD اگر نور بسیار روشن باشد از طریق یک صفحه نمایش کوچکتر به یک لنز تابیده می‌شود که تصویری بسیار بزرگ‌تر را روی دیوار پرتاب می‌کند. گاهی اوقات این فناوری را LCLV می‌گویند. LCLV دریچه نور کریستال مایع است. در صورت که ویدئو پروژکتورهای CRT در مدارس و آموزشگاه‌ها محبوبیت بیشتری دارند.

                  مشاهده محصولات پرشین گلکسی      مشاهده پیج اینستاگرام پرشین گلکسی 

 پروژکتورهای LCD با هزینه کم و عدم نیاز به فضای زیاد، ارزان و قابل نیز هستند. البته این لزوما به معنای برتر بودن آنها نیست. کیفیت تصاویر LCD کمتر از CRT است و لامپ‌های روشن که در داخل LCD قرار دارند، دارای طول عمر کمی هستند.

استفاده‌های ویدئو پروژکتور در مکان‌های مختلف و برای انواع کاربری تولید شده است. برخی از ویدئو پروژکتورها مصارف خانگی دارند. چون برخی دوست دارند تا حس و حال سینما در خانه ایجاد شود. البته برای خرید این دستگاه برای منزل باید به کیفیت تصویر آن توجه داشته باشید تا هنگام مشاهده برنامه‌های تلویزیون لذت ببرید. 

برخی دیگر از ویدئو پروژکتورها در سالن‌های کنفرانس استفاده می‌شوند. برای ارائه‌ها و همایش‌ها بهترین گزینه همین دستگاه است. پروژکتورهای حرفه‌ای داریم که در صنعت سینما بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. در سینما از ویدئو پروژکتورهای قدرتمند استفاده می‌کنند تا کیفیت تصاویر افت نکند.