قبلاً اکثر گوشیهای هوشمند با شارژر معمولی شارژ میشدند. ما عادت کرده بودیم که به طور عادی گوشی خود را شارژ کنیم و در مورد شارژ سریع اطلاعی نداشتیم. شرکت آمریکایی کوالکام (Qualcomm) اولین شرکتی بود که مفهوم شارژ سریع را ابداع کرد.
شارژ سریع برای تأمین هرچه بیشتر برق از منبع تغذیه طراحی شده است تا باتری را با بیشترین سرعتی که اجزای شیمیایی آن پشتیبانی میکنند شارژ کنید. در حالی که شارژ معمولی با مقدار جریان کافی و ثابتی گوشی را شارژ میکند.
هر گوشی هوشمند برای شارژ باتری به ولتاژ مشخصی از شارژر نیاز دارد. یک شارژر عادی با مقدار ولتاژ و جریان ثابتی با سرعت نرمال گوشی ما را شارژ میکند. به این حالت شارژ معمولی (Normal یا Slow Charging) میگویند. اگر شارژر بیش از مقدار مشخص ولتاژ تأمین کند، جریان الکتریکی بیشتری نسبت به حالت عادی تولید میکند و این باعث میشود که گوشی ما سریعتر از قبل شارژ شود. به این حالت شارژ سریع یا شارژ توربو میگویند.
فروشگاه پرشین گلکسی واردکننده کالاهای پروژکتور گلکسی و نور درشب
مشاهده محصولات پرشین گلکسی مشاهده پیج اینستاگرام پرشین گلکسی
عملکرد شارژر سریع به این شکل است:
از صفر تا 50 درصد با بیشترین سرعت ممکن گوشی را شارژ میکند. ممکن است در نیم ساعت شارژ گوشی به 50 درصد برسد.
از 50 تا 80 سرعت کمی کمتر میشود اما همچنان نسبت به شارژرهای معمولی سرعت بیشتری دارد.
از 80 تا 100 درصد سرعت آن کمتر میشود و با سرعتی مشابه یک شارژر معمولی شارژ میکند.
به عنوان مثال شارژ باتری گوشی شیائومی تا رسیدن به 50 درصد فقط نیم ساعت طول میکشد ولی برای شارژ 100 درصد باید شارژر گوشی یک و نیم ساعت دیگر به جریان برق متصل باشد. اما چرا فست شارژ بعد از 50 درصد شارژ مثل شارژ معمولی عمل میکند؟ چرا جریان شارژ کند میشود؟
باتری گوشیهای هوشمند لیتیوم یونی (Lithium-Ion) است. ظرفیت باتریها با میلی آمپر مشخص می شود. هر باتریها معمولا توان و ظرفیت خاصی دارد. وقتی توان بیشتر باشد، گوشی زودتر شارژ خواهد شد. پس جریان و ولتاژ بالاتر گوشی را سریعتر شارژ میکند. اما جریان اضافی و ولتاژ بالا خطرناک است. ولتاژ و جریان کنترل نشده باعث انفجار گوشی میشود. بنابراین جریان و ولتاژ باید توسط یک IC (کنترل کننده شارژ) کنترل شود. این تراشه جریان کلی برق را از داخل و خارج باتری کنترل می کند. وقتی میزان ولتاژ و جریان به حد خاصی رسید دمای گوشی افزایش مییابد. در گوشیهای هوشمند، نرمافزار سیگنالی را به شارژر سریع می فرستد. سپس سطح ولتاژ را کاهش میدهد. با افت ولتاژ ، گرمای تولید شده کمتر شده و باتری به دمای طبیعی میرسد. اگر این فرآیند شارژ در گوشی کنترل نشود، عمر باتری بیشتر از یک سال طول نمیکشد.
فروشگاه پرشین گلکسی واردکننده کالاهای پروژکتور گلکسی و نور درشب
مشاهده محصولات پرشین گلکسی مشاهده پیج اینستاگرام پرشین گلکسی
مزایای فست شارژ:
وقت طلاست. در دنیایی که سرعت حرف اول را میزند با استفاده از شارژ سریع میتوانید در زمان صرفهجویی کنید. مخصوصا زمانی که خیلی عجله دارید یا شارژ گوشی حین کار با آن تمام میشود. بنابراین بجای ساعتها انتظار برای پر شدن باتری گوشی، میتوانید روی کارهای مهمتر تمرکز کنید. گوشیهای هوشمند فعلی دارای باتر بزرگتری با ظرفیت شارژ بسیار بالا هستند. شارژ معمولی، 2 تا 4 ساعت طول میکشد تا باتری گوشی را به طور کامل شارژ کند اما با شارژ سریع، گوشی شما کمتر از 2 ساعت شارژ خواهد شد.
شارژ هوشمند: در گوشیهای هوشمند با قابلیت شارژ سریع برای کاهش دمای باتری در طول شارژ سریع، سختافزار و نرمافزار گوشی ارتقا داده شده است. زمانی که گوشی شما حین شارژ به دمای بسیار بالا میرسد، سطح ولتاژ کاهش مییابد. با کاهش ولتاژ، گرمای کمتری تولید میشود و دمای باتری را به سطح نرمال باز میگرداند. این کار از گرم شدن بیش از حد و تورم باتری جلوگیری میکند. همچنین مانع هر گونه آسیب احتمالی به اجزای داخلی گوشی است.
قابلیت شارژ معمولی: گاهی اوقات شما زمان کافی برای شارژ گوشی دارید. برای افزایش عمر باتری در این مواقع میتوانید گوشی خود را بطور معمولی شارژ کنید. اما نیازی نیست دو مدل شارژر تهیه کنید. درست حدس زدید با چند اقدام ساده فست شارژ به شارژ معمولی تبدیل میشود. برای این کار کافی است به تنظیمات گوشی بروید و تنظیمات باتری را انتخاب کنید. سپس فست شارژ را غیرفعال کنید.
فست شارژهای هوشمند نوری
با پیشرفت تکنولوژی در ساخت کابل های با کیفیت فست شارژ، امروزه شاهد کابل هایی هوشمند هستیم که علاوه بر دارا بودن مزیت فست شارژ بودن، داراری قابلیت هایی چون قطع کردن جریان برق بعد از فول شارژ شدن گوشی و همچنین استفاده از LED در کابل سیم شارژ برای تشخیص میزان شارژ توسط کاربر میباشیم.
کابل های هوشمند نوری به این صورت کار میکنند که زمانی که کابل به گوشی کاربر وصل میشود جریان هایی از نور را روی کابل مشاهده مینماییم و با شارژ شدن گوشی سرعت حرکت این نورها کم شده و بعد از شارژ کامل باطری این نورها قطع میشوند. پس علاوه بر زیبایی شما میتوانید هر لحظه با مشاهده کابل از میزان شارژ گوشی آگاه شوید.
فروشگاه پرشین گلکسی واردکننده کالاهای پروژکتور گلکسی و نور درشب
مشاهده محصولات پرشین گلکسی مشاهده پیج اینستاگرام پرشین گلکسی
از مزیت های استفاده از کابل شارژهای هوشمند نوری:
1- حفاظت کامل از باطری گوشی
2- دارای چیپست هوشمند برای قطع جریان بعد از شارژ شدن
3- آگاه شدن از میزان شارژ فقط با نگاه کردن به کابل
4- ایجاد فضایی زیبا در خودرو و اتاق شما
5- شارژ سریع گوشی
6- قابل استفاده برای تمامی گوشی ها
....
فروشگاه پرشین گلکسی این افتخار را دارد که با همکاری با بهترین برندهای موجود در تولید کابل شارژ های هوشمند نوری، این کابل شارژ ها را با بهترین کیفیت در اختیار مشتریان خود قرار دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر به محصول پرشین گلکسی سر بزنید.
همه گوشی ها از فست شارژ پشتیبانی نمیکنند پس چگونه بفهمیم گوشی فست شارژ است؟
اکثر گوشی های هوشمند جدید به خصوص گوشی های سامسونگ و گوشی های هواوی از تکنولوژی شارژ سریع و شارژ بی سیم پشتیبانی می کنند. با این حال اگر نمی دانید گوشی موبایل شما جزو گوشی های فست شارژ است و از این تکنولوژی پشتیبانی می کند یا نه کافیست شارژر موبایل خود را چک کنید.
روی بدنه فست شارژ سامسونگ، هواوی و تقریبا همه برند های دیگر، علامت فست شارژ وجود دارد. اگر علامت شارژر های فست شارژ را نمی شناسید می توانید به عکس پایین نگاه کنید. نوشته یAsaptive Fast Charging روی بدنه شارژر ها نشان دهنده پشتیبانی از تکنولوژی فست شارژ می باشد. البته در صورتی که گزینه خاموش و روشن کردن قابلیت فست شارژ را در تلفن همراهتان پیدا کردید یعنی گوشی شما از این تکنولوژی پشتیبانی می کند.
آیا فست شارژ باتری گوشی را خراب می کند
سوالی که در ذهن بسیاری از ما شکل می گیرد آن است که آیا فست شارژ واقعا می تواند به باتری گوشی ما آسیب بزند؟ اولین عامل آسیب رسان به باتری گرما است. با افزایش سرعت شارژ شدن باتری، گرما و حرارت بیشتری نیز تولید می شود، در نتیجه احتمال آسیب دیدن دستگاه بیشتر می شود. اما اگر به باتری موبایل خود در هنگام شارژ شدن با فست شارژ نگاهی بیاندازید، متوجه خواهید شد که گرمای زیادی تولید نمی شود. بعلاوه تاکنون نیز سندی دال بر خرابی باتری توسط فست شارژ ارائه نشده است و باتری های شارژ شده با این تکنولوژِی عمری برابر با شارژرهای معمولی داشته اند.
دیدگاه خود را بنویسید